Opskrift: Spaghetti med pesto og broccoli

Cremet spaghetti med hjemmelavet basilikum- og pinjekernepesto, blød broccoli og et mildt strejf af chili.

Til 4 pers.

Det skal du bruge:

400 g spaghetti

3 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

1 broccoli

1 stort bundt basilikum

50 g pinjekerner

6 spsk Gridelli olivenolie og basilikum til pestoen

6 spsk Gridelli Rimini olivenolie til broccolien

50 g parmesan til pestoen

Ekstra parmesan til at drysse med før servering

Sådan gør du

Start med at koge broccolien indtil den er blød i cirka 10 minutter.

Lad den dryppe af i et dørslag. Start med pestoen ved at male et skrællet fed hvidløg med lidt flagesalt.

Bland basilikumblade, pinjekerner og 3 spiseskefulde olivenolie i, lidt ad gangen, og fortsæt med at blende, indtil du har en cremet konsistens.

Krydr med salt og peber.

Hak de to andre fed hvidløg fint sammen med lidt flagesalt. Varm den resterende olivenolie op i en pande, tilsæt hvidløg og chiliflager, og lad det simre ved middel varme.

Hak broccolien fint, og tilsæt den sammen med hvidløg og chili.

I mellemtiden koges pastaen, og der gemmes noget af vandet.

Bland pastaen med pastavand, pesto og broccoli.

Server med en god mozzarella- og bønnesalat sammen med en Gridelli Balsamico efter eget valg.